Tästä se odotuksen ihanuus taas alkaa. Manetan Pamina "Oona" on ultrattu tänään kantavaksi luottolääkärimme toimesta. Matti laski pentuja olevan varmaksi 4 ja näkyvissä oli viideskin sikiöpussi, mutta siitä ei voinut varmaksi sanoa onko sisällä elämää. On hyvin mahdollista että viides pentu on imeytymässä pois. Mutta silti iloitsemme näistä mitä tulossa on!

Oona on voinut hienosti ja tiineyden oireet ovat olleet näkyvillä jo pitkään. Se syö hyvin, lukuunottamatta muutamaa pahoinvoinnin hetkeä, on iloinen ja hellyyden kipeä ja liikkuu vielä entiseen tapaan. Treeneistä se on jäänyt heti astutusten onnistuttua äitiyslomalle ja näyttelyistä talomme koirat pysyvät poissa sen aikaa kun pennut ovat kotosalla.

Astutukset sujuivat molemmilta uroksilta hienosti. Minkäänlaista apua ne eivät kaivanneet, vaan molemmat pojat hoitivat hommansa varmasti. Hyvä niin, sillä voimme olla varmoja että halu&kyky jatkaa sukua säilyy. Oonahan on varsin "helpponakki" astuttaa, sillä on hyvin selkeät elkeet onko aika suosiollinen ja pienoinen Puuma-narttu siinä taitaa asua myös..

Miksi sitten 2 eri urosta? Tämä pentue tulee olemaan Oonalle toinen ja viimeinen pentue. Se on 100% terve ja haluan nauttia sen seurasta harrastuskoirana vielä muutaman vuoden. Agilityssä sillä on vuosia vielä useita edessä enkä halua rasittaa sitä tiheillä astutuksilla. Molemmat urokset ovat Oonalle todella hyviä, ne sopivat ulkonäkönsä ja luonteensa puolesta sille loistavasti, sukusiitos% on alhainen ja ne tuovat sukutauluissaan koiria joita todellakin haluan kasvatteihini saada. Oma urakkansahan tässä tietysti on DNA-testeineen ja paperitöineen, mutta en jaksa uskoa että tämä ylitsepääsemätön urakka on. Pennut siis dna-testataan sirutuksen yhteydessä n. 5viikon iässä jonka jälkeen tulosten saatuamme voimme ne rekisteröidä oikealle urokselle. Kaksoisatutusta on yritetty snautsereilla aikaisemminkin mutta valitettavasti tuloksetta. Tässä yhdistelmässä kaikki vanhemmat ovat nuoria ja terveitä, joten mahdollisuus onnistua kyllä on, mutta aika näyttää kuinka käy.

Kaikki pennut myydään rekisteröityinä, dna-testattuina ja eläinlääkärin tarkistamina aikaisintaan 7 viikon iässä. Kyselyitä otan pennuista edelleen vastaan, mutta valinnat teemme vasta kun pennut ovat syntyneet ja nähdään minkälaisella jakaumalla niitä syntyy.  Jos haluat tietää yhdistelmästä lisää, soita 040-410 2557.